Fitte thuiswerkers met een wandelcoach!

Als werkgever vind je het belangrijk dat je medewerkers lekker in hun vel zitten. Maar de huidige thuiswerksituatie gaat mensen niet in de koude kleren zitten. Thuiswerkers hebben last van concentratieproblemen en vermoeidheid. En sinds de coronacrisis steeg vooral bij thuiswerkende ouders de disbalans tussen werk en privé. Wat betekent dit voor jou als werkgever en wat kan jij hier aan doen? Scroll naar beneden en lees meer.

Gewaardeerd met een 8.8
Wist je dat?

... werknemers 11 miljoen dagen verzuimen met werkstress?

Je hebt het misschien niet altijd door maar je vraagt veel van je medewerkers nu thuiswerken de norm is. Om ervoor te zorgen dat je medewerkers het werk volhouden en vitaal blijven, is het belangrijk dat ze aandacht hebben voor zichzelf. Voldoende bewegen is daarbij ontzettend belangrijk. Regelmatig een wandeling maken, blijkt supereffectief te zijn.

... 44% van alle werknemers vindt dat maatregelen nodig zijn tegen werkstress?


Een wandeling maken vermindert stress, maar soms is er méér nodig om je goed te voelen. Het kan dan heel prettig zijn om eens te sparren met iemand die onafhankelijk is. Of je medewerker nu een concrete vraag heeft of juist behoefte heeft aan een luisterend oor. Een coach geeft een zetje in de juiste richting. En doordat je brein tijdens een wandeling ontspant, komen inzichten nog makkelijker binnen. Dat maakt wandelen en coaching een hele effectieve combinatie

Bron: TNO FACTSHEET WEEK VAN DE WERKSTRESS 2020

Geschikt voor iedere organisatie

Of je nu een beginnende MKB-er bent of grote multinational bent, BlokjeOM Nederland heeft een gepaste oplossing. De coaching sessie worden namelijk in bundels vanaf 5 wandelingen afgenomen.

Eenvoudig te plannen

Uw medewerkers plannen zelf de gespreken wanneer het hun uitkomt.

Terugblikken en vooruitkijken

Ontvang maandelijks rapportages over de mentale gezonheid van je organisatie.

Veelgestelde vragen

BlokjeOm is een initiatief van Kruxs en Movir. Kruxs is een innovatieplatform van Nationale-Nederlanden. Movir richt zich op het ondersteunen van professionals. Kruxs en Movir zijn samen op zoek gegaan naar een oplossing voor effectieve en laagdrempelige coaching. Dit heeft geresulteerd in BlokjeOm. Met BlokjeOm combineer je coaching met wandelen. Hierdoor maak je heel effectief gebruik van je tijd. Bovendien heeft wandelen een positief effect op coaching.   

De coaching van BlokjeOm wordt uitgevoerd door MentaVitalis. MentaVitalis heeft ruim 15 jaar ervaring met coaching en ondersteuning. In deze periode hebben de coaches van MentaVitalis duizenden professionals geholpen het beste uit zichzelf te halen. De coaches hebben ervaring in verschillende branches, waardoor er altijd een coach is die bij je past en je beroep begrijpt. In 2019 werd de dienstverlening beoordeeld met een 8,8.

Het coachingstraject start met een kennismakingsgesprek, om een goed beeld te krijgen van wat je nodig hebt. Wil je na de kennismaking doorgaan met het coachingstraject, dan wordt er een passende coach voor je gezocht. Zodra er een match is, ga je samen met de coach aan de slag met je coachingsvraag. Na het afronden van een coachtraject zijn wij benieuwd hoe je het hebt ervaren en in hoeverre je doelstellingen zijn bereikt. Dit doen we tijdens een evaluatiegesprek.

De duur van het traject is afhankelijk van je coachingsvraag. Samen met je coach bepaal je wat je nodig hebt. Vaak zijn 5 coachingsgesprekken voldoende om verder te kunnen. Soms is het fijn om periodiek te blijven sparren. Ook dat is mogelijk.

Een wandeling duurt gemiddeld 50 tot 60 minuten.

Met een coach kun je praten over alles waar je mee zit of waar je aan wilt werken. Denk aan onderwerpen als: werkdruk, de samenwerking met collega’s, je loopbaan, werk-privé balans, relationele kwesties, opvoedingsvraagstukken of persoonlijke vragen waar je wakker van ligt. Een coach helpt je weer vooruit en geeft je perspectief.

De coachinggesprekken blijven vertrouwelijk tussen jou en de coach. Je persoonlijke gegevens en de inhoud van de gesprekken worden nooit gedeeld met anderen.

Werkgevers kunnen BlokjeOm aan hun medewerkers aanbieden. Wil je weten wat de mogelijkheden en kosten zijn? Vul dan het contactformulier in www.blokjeomnederland.nl/werkgevers of stuur ons een mail naar info@blokjeomnederland.nl. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Ben je ondernemer? Dan kun je de kosten aftrekken van de belasting als deze gerelateerd zijn aan je werk.